Soorten keukenplafondlampen

keukenplafondlamp

Een keukenplafondlamp kan een effectieve manier zijn om de verlichting in de keuken te verbeteren. Of je nu extra licht nodig hebt om de bovenkasten te openen of de hele kamer wilt verlichten, er zijn verschillende soorten keukenlampen verkrijgbaar. Deze omvatten multi-directionele koppen, dimbare lichten en zelfs schuine opties.

In hoogte verstelbaar

In hoogte verstelbare keukenplafondlampen kunnen een geweldige aanvulling zijn op elke keuken. Deze veelzijdige lamp kan aan de muur worden geïnstalleerd of aan een kroonluchter worden gehangen. Veel van deze lampen zijn in hoogte verstelbaar en hebben arm- en hoofdverstelling. Dit kan vooral een leuke functie zijn als je weinig ruimte hebt. Of je het licht nu gebruikt om te lezen of om eten te bereiden, deze lamp is geschikt voor jou.

Dimbaar

Als je op zoek bent naar een stijlvolle manier om je keuken te verlichten, dan kun je een dimbare keukenplafondlamp overwegen. Deze lampen kunnen worden bediend via een drukknopschakelaar of draaischakelaar. Sommige zijn te bedienen met een app of een afstandsbediening. Met de dimfunctie kunt u het helderheidsniveau aanpassen, zodat u kunt genieten van een meer ontspannen omgeving. Deze lampen zijn verkrijgbaar in talloze stijlen en kleuren, en sommige zien er zelfs uit als conventionele gloeilampen.

Hellend

Het verlichten van een keuken met een schuin plafond vereist enige aandacht voor detail. Het hoeft echter geen moeilijke taak te zijn. De eerste stap is om te bepalen hoeveel licht je nodig hebt. De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van de kamer, de helling van het plafond, hoeveel natuurlijk licht er is, de kleur van de muren en andere factoren.

Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor schuine plafonds. Een van de meest voorkomende is inbouwverlichting, ook wel blikverlichting genoemd. Dit type verlichting wordt in het plafond gemonteerd. U moet in het plafond snijden om dit type armatuur te installeren, maar u kunt ook speciale verzonken blikken krijgen die zijn ontworpen voor schuine plafonds.

LED

Een LED-keukenplafondlamp kan een uitstekende aanvulling zijn op uw keuken en brengt helderheid in een ruimte zonder al te veel energie te verbruiken. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en wattages. Veel van deze lampen hebben ook een garantie, die uw investering beschermt. Je kunt ze kopen in een vaste of track-stijl.

Een kenmerk dat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen van een LED keukenplafondlamp is de kleurtemperatuur. Verschillende modellen produceren verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur van je lamp moet tussen de 5000 en 6000K liggen. Een lager wattage geeft een koeler licht en een hoger wattage een warmer licht.