Verschillende soorten fotografie

fotografie

Wanneer u voor het eerst begint met het maken van foto’s, wilt u een paar benodigdheden aanschaffen. Deze items omvatten een speciale cameratas, een snelle geheugenkaart en reservebatterijen. Je hebt ook een schoonmaakset nodig om je lenzen en camera in goede staat te houden. Naast deze basics wil je natuurlijk een digitale camera kopen met een grote sensor, een paar extra lenzen en een statief.

daguerreotypie

Daguerreotypie-fotografie is een soort fotografisch proces uitgevonden door Louis-Jacques-Mandé Daguerre. Hij was een Franse kunstenaar en fotograaf die nu wordt erkend voor het creëren van het proces. Hierdoor staat hij bekend als de vader van de fotografie. Het proces van Daguerreotypie-fotografie was echter niet het eerste.

Het proces was aanvankelijk verwarrend. De laatste stappen van het proces omvatten het gebruik van kwikdamp en een oplossing van natriumthiosulfaat. De thiosulfaatoplossing wordt toegevoegd aan de daguerreotypie om lichtgevoeligheid te voorkomen. De foto ontwikkelt zich in tien tot vijftien minuten. De daguerreotypie wordt vervolgens gemonteerd in een sierlijst of in leer gebonden etui.

Calotypie

Het proces van het maken van een calotype-afbeelding was gebaseerd op hetzelfde principe als het proces van het maken van een negatieffoto. Het proces omvat het gebruik van een stuk papier en een zilverjodide-oplossing. Dit zilverjodide zorgt voor een lichtgevoelige chemische reactie in het papier. Het resulterende beeld wordt vervolgens ontwikkeld in een camera.

Een calotype-negatief begon als een stuk schrijfpapier en werd behandeld met zilvernitraat om een donkere en lichtgevoelige laag zilverjodide te creëren. Vervolgens werd een tweede laag zilvernitraat op het papieroppervlak aangebracht. Het beeld werd vervolgens enkele seconden belicht onder een glasplaat, wat resulteerde in een negatief beeld.

Kleurenfotografie

Kleurenfotografie gebruikt verschillende soorten kleuren om foto’s te maken. In tegenstelling tot traditionele zwart-witfotografie, gebruikt het kleurfilters en emulsie om een positief beeld in kleur te creëren. De kleuren zijn echter niet zo helder als bij traditionele zwart-witfotografie en hebben vaak een handgekleurde kwaliteit. Tot de uitvinding van digitale camera’s en de Eastman Kodak Company was deze methode van kleurenfotografie de belangrijkste methode om kleurenfoto’s te maken.

Kleurenfotografie begon in het begin van de negentiende eeuw, toen James Clerk Maxwell het proces uitvond. Hij stelde voor om foto’s te maken met drie verschillende filters, één voor elk van de drie primaire kleuren. Deze filters moeten op elkaar worden afgestemd om een afbeelding in volledige kleur te creëren.

Recreatieve fotografie

Als je graag foto’s maakt in de vrije natuur, zou je moeten overwegen om een carrière in recreatieve fotografie na te streven. Dit populaire trainingsprogramma is online beschikbaar en biedt handig leermateriaal. Het compacte leerpakket is ideaal voor drukke professionals of enthousiaste amateurs. Het is ook betaalbaar en biedt 24/7 klant- en tutorondersteuning. Bovendien biedt het IAO- en CPD QS-accreditatie, wat zorgt voor professionele ontwikkeling.

Recreatiefotografie vereist andere vaardigheden en benaderingen. Ten eerste moet je uitstekende foto’s kunnen maken van mensen en plaatsen. Ten tweede moet je weten hoe je je foto’s goed kunt samenstellen. Focus bij het vastleggen van een moment op details die de foto interessanter maken. Probeer bijvoorbeeld in plaats van te focussen op de persoon op de voorgrond, de objecten op de achtergrond te benadrukken die de foto in balans brengen.

Kunstfotografie

Er zijn veel verschillende soorten kunstfotografie, waaronder fotojournalistiek, documentaire en nieuwsfotografie. Hoewel deze fotografen vaak een geweldig talent hebben, worden ze niet beschouwd als werkend in high-art fotografie. Dit soort foto’s zijn bedoeld om een verhaal vast te leggen of te vertellen, in plaats van de creatieve visie van de kunstenaar weer te geven.

Het belangrijkste onderscheid tussen fotojournalistiek en kunstfotografie ligt in de stijl. Fotojournalistiek omvat het vastleggen van scènes met behulp van digitale technologie, terwijl kunstfotografie een geheel andere benadering is. Beeldende kunstfotografie daarentegen is gebaseerd op de visie van een kunstenaar, die de gevoelens van de kunstenaar uitdrukt en zijn visie onthult.