De beste klassieke designer stoelen voor jou

Veel meubelontwerpers willen graag stoelen ontwerpen en zelfs enkele grensoverschrijdende ontwerpers, zoals architecten, textielontwerpers, enz., hebben hun enthousiasme gewijd aan het creëren van stoelen. Allereerst zijn er niet te veel beperkingen in functie, en tegelijkertijd kunnen ontwerpers het onafhankelijk voltooien.Een ander soortgelijk product is lampen, dus in de geschiedenis van industrieel ontwerp voor slechts honderd jaar zit het vol met producten die visie en functie perfect integreren, of we kunnen het een kunstwerk noemen.

Barcelona-stoel

Een klassieker van modern meubeldesign, ontworpen door ontwerper Mies om de koning en koningin van Spanje te verwelkomen op de wereldtentoonstelling van Barcelona in 1929, deze extra grote stoel toont ook duidelijk een nobele en waardige identiteit. Het Duitse paviljoen op de Wereldtentoonstelling dat jaar was het representatieve werk van Mies, maar vanwege het unieke ontwerpconcept van het gebouw moest hij de Barcelona Chair speciaal daarvoor ontwerpen.

Chaise Longue stoel LC4

Ontworpen door Le Corbusier in 1929, het ontwerp is geïnspireerd op de gebogen vorm van het originele boogvormige roestvrij staal, en de stoel bestaat uit een statief en een boven- en onderlichaam, die de hoek van zitten en liggen op elke tijd. Het is het representatieve werk van de ligstoel. Mensen kunnen erop liggen om te lezen of te slapen. Bij het lezen van een boek kunnen ze hun hoofd optillen. Als ze moe zijn van het lezen, kunnen ze plat liggen en een dutje doen. De Le Corbusier-stoel is een symbool van elegant leven en is een van de belangrijkste collecties van MOMA, het beroemde American Museum of Modern Art.

Shell stoel

Een van de klassieke meesterwerken van de Deense designmeester Hans Wegner (Hans J. Wegner), ook wel de vliegtuigstoel genoemd, werd oorspronkelijk ontworpen in 1963. Om proces- en kostenredenen werd destijds een klein onderdeel vervaardigd en vervolgens gestopt. In 1997 werd de Shell-stoel, dankzij technologische vooruitgang die de kosten beheersbaar maakte, opnieuw vervaardigd en vliegt nu de huizen van gewone mensen binnen.

Zig Zag stoel

Deze stoel, ontworpen door Rietveld, lijkt de vorm te hebben van een bliksemschicht die twee keer is opgevouwen, dus het wordt de “Lightning Chair” genoemd. Deze stoel moet in een bepaalde tijd en onder specifieke omstandigheden worden geplaatst om de waarde ervan te kennen . Dit is het eerste concrete werk van de Nederlandse beweging “De Stijl”, die de puurheid van artistieke expressie benadrukt, met behulp van pure primaire kleuren en eenvoudige kriskras geometrische ruimtes om nieuwe ontwerpen en artistieke stijlen te vormen.

Diamanten Stoel

Een stoel met een modern klassiek design is niet alleen comfortabel, maar geeft ook een moderne uitstraling aan de omgeving, zoals Harry Bertoia’s Diamond Chair in 1952 dit buitengewone effect heeft. De gebogen metalen takken vormen een organische vorm, een eenvoudige vorm met een complexe structuur.

Tolix metalen stoel

Ontworpen door Xavier Pauchard in 1934, werd het in de begintijd ontworpen als buitenmeubilair, in een poging om het Franse luie en ontspannen temperament te tonen. Door de jaren heen is het favoriet geweest bij modeontwerpers over de hele wereld. De stoel heeft goede prestaties in allerlei ruimtes, vooral de laatste jaren, heeft het een unieke charme wanneer het wordt gecombineerd met de belangrijkste decoratiestijlen zoals mix en match, country, Amerikaans, nostalgie, Scandinavische eenvoud en Chinees.

Stoel Een Opengewerkte Stoel

Dit is een stoel die volledig is “geweven” door metalen lijnen. De hele vorm is volledig samengesteld uit “structuur”, waardoor de verbeelding van mensen van de conventionele stoelvorm wordt verbroken. Het verbluffende beeld van deze stoel doet je altijd afvragen wat het comfort is, maar als je er echt op gaat zitten, zul je merken dat het eigenlijk heel comfortabel is, die dunne gaasstructuren die mensen van alle maten wonderbaarlijk ondersteunen Menselijk lichaam, het handvat op de rug is ook erg praktisch.

Kokos stoel

Dankzij de ondiepe zijkanten en aantrekkelijke rondingen van de Coconut Chair kan de gebruiker in elke positie zitten terwijl hij het lichaam gemakkelijk en comfortabel beweegt. Wat voor soort persoon zou eraan denken om een ​​stoel te maken die eruitziet als een stuk kokosnoot? Wie zou anders op het idee van een marshmallowbank zijn gekomen? Deze man zei altijd: “Totaal ontwerp is het proces om alles met elkaar te verbinden.” Die man was George Nelson in de jaren vijftig, en een halve eeuw later ziet het er nog steeds goed uit, zit comfortabel.

Vlinder stoel

De Butterfly Chair is mede ontworpen door drie Argentijnse ontwerpers, Bonet, Kurchan en Ferrari-Hardoy. Ook bekend als de “BKF Chair”, heeft de Butterfly Chair de vorm van een vlinder die op het punt staat te vliegen. Het met leer beklede oppervlak en de hoekbeschermers voelen aan als een brancard die perfect past bij het metalen frame.

Mier stoel

Het representatieve werk van Arne Jacobsen, de Ant Chair ontworpen voor Novo in 1952. Genoemd naar zijn vorm die lijkt op een mier, hoewel het nu is gemaakt met vier poten voor meer stabiliteit, was het oorspronkelijk ontworpen met drie poten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *