De Formakami-lamp van Jaime Hayon

formakami lamp

Ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon, is de Formakami lamp gemaakt om de schoonheid van traditionele Aziatische lantaarns te combineren met moderne esthetiek. De lamp kan in een groep of individueel worden opgehangen en is gemaakt van delicate materialen zoals zwart gelakt essenhout en rijstpapier. De elegante vorm en de luchtige bolle vormen sublimeren het interieur en creëren een sfeer van sereniteit en intimiteit. Het is ook gemakkelijk op te hangen. Het vereist twee E27-lampen van maximaal 60 W en is verkrijgbaar in drie verschillende maten.

De Formakami tafellamp is een moderne kijk op de oude papieren lantaarns van Azië. Het is gemaakt van ivoorkleurig en wit rijstpapier en heeft zwart gelakte essenhouten accenten. Hij kan gebruikt worden als vloerlamp of als tafellamp. Het strakke design en het feit dat het handgemaakt is, maakt het des te specialer. Het combineert ook Aziatische en Scandinavische designelementen, waardoor het een gevoel van magie krijgt.

De Formakami lamp is ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon, die een meester is in het vervagen van kunst en design. Hij werkte samen met het Deense designbedrijf &tradition om deze innovatieve verlichtingsarmatuur te produceren. Zijn doel was om een lamp te creëren die breed zou kunnen verlichten en de ziel zou kunnen troosten. Hij heeft ook de geschiedenis van lantaarns verwerkt, die een populair symbool van hoop in de duisternis zijn geweest. In feite is zijn ontwerp van de ‘Formakami’-lamp een eerbetoon aan oude lantaarns uit Asi, omdat het een open bodemontwerp bevat om het licht te maximaliseren.

Naast de lamp ‘Formakami’ zijn er nog twee andere hanglampen die ook door de Spaanse kunstenaar zijn ontworpen. De JH3- en JH5-lampen zijn gemaakt van respectievelijk zwart gebeitst eiken en ivoorkleurig rijstpapier. Elk is een moderne kijk op een klassieke Aziatische lantaarn, en ze bieden allemaal voldoende verlichting waar mensen van kunnen genieten. De JH5 lamp is een replica van een traditionele Aziatische lantaarn en kan in een kamer worden geplaatst als eettafellamp of als lamp om aan de muur te hangen. De JH3 lamp is ook een replica van een traditionele Aziatische lantaarn, maar dan in een meer verfijnde versie.

Tafellamp ‘Formakami’ is gemaakt van ivoorkleurig en wit rijstpapier en heeft zwart gelakte essenhouten accenten. De lamp is klein en delicaat, maar het is ook een krachtig decoratief stuk. Het is verkrijgbaar in drie verschillende maten en kan individueel of in een groep worden opgehangen. Hij heeft een verstelbare kabel, zodat je hem in verschillende standen kunt hangen. De lamp is ook licht van gewicht, zodat hij gemakkelijk van plek naar plek kan worden verplaatst. Het is een geweldig decoratief stuk voor een woonkamer, slaapkamer of elke andere ruimte die wat extra licht nodig heeft.

De hanglamp ‘Formakami’ is een slimme lamp die een combinatie van ronde en bolvormige vormen gebruikt om een ruimte te verlichten. Het is een moderne kijk op een klassieke Japanse lantaarn en het is ook een symbool van hoop in het donker. Het is ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon om de principes van &traditie te weerspiegelen, en het gebruikt dezelfde technieken die al eeuwenlang worden gebruikt om papieren lantaarns te maken in Aziatische culturen.