Kerst Keuken Decor

Kerstversieringen horen meestal in de woonkamer, buiten of in de hal, maar het is ook leuk om creatief aan de slag te gaan met decoraties voor in de keuken. Gebruik feestelijke kleuren, wintergroen en kerstsymbolen om een mooie vakantiekeuken te creëren.

Of je nu een open keuken of een gezellig hoekje hebt, het is gemakkelijk om een kerstthema te creëren met een tafeldecor, een koffiestation voor de feestdagen of een eenvoudig gelaagd middelpunt. Laat een verscheidenheid aan rood of wit keukengerei zien, zoals borden en mokken met kerstthema’s, of versier de tafel met een paar kleine doe-het-zelfdecoraties voor de feestdagen, zoals een mini-kerstboom, een schattig kerstbord of servetringen met kerstthema. Gelaagde middenstukken zijn een goede keuze voor een keukenhok en kunnen worden gevuld met metselaarpotten, kerstkleurige handdoeken of een combinatie van beide. Hang een sparrenslinger of dennenappeldecor boven de gootsteen of aan de afzuigkap is een andere mooie doe-het-zelf-kerstdecoratie voor de keuken.

Gebruik rode of gedessineerde keukenhanddoeken om de handgrepen van je fornuis, keukenhanddoekrekken en (als ze een kleine lus hebben om aan te haken) kastknoppen aan te kleden. Een decoratieve theedoek of een set feestelijke keukenmatjes kan ook aan de muur boven je gootsteen worden gehangen. Kerstmuurkunst kan worden ingelijst met je favoriete familiefoto of een feestelijk schilderij dat een knipoog is naar bakken.

Als je open planken in je keuken hebt, leg er dan groenblijvende slingers en takjes groen overheen om ze eruit te laten zien als kerstcadeautjes. Het wikkelen van linten rond de slingers voegt een beetje extra vakantievreugde toe. Als je open kasten of een groot kookeiland hebt, plaats dan een paar kleine ornamenten, een kleine kerstboom of een paar miniatuur kerstdorpjes op de planken voor een charmant display.

Stop een paar mini-kerstboompjes of een swag groen tussen alledaags serviesgoed op je keukenplanken voor een feestelijk tintje. Meng wat coördinerende decoratieve items zoals een geurkaars, een koekjesvormer of een klein peperkoekhuisje voor extra charme.

Voor een gemakkelijke doe-het-zelfdecoratie voor de feestdagen, verander je stoelen in kerstmutsen door er rode strikken omheen te binden. Je kunt ook een paar kleine rode ornamenten in de stoelkussens stoppen voor een mooi accent. Als alternatief kun je de ruimte onder je afzuigkap gebruiken om een paar mini-kerstboompjes of een schattig kerstmannetje neer te zetten.

Als je een afgelegen hoekje in je keuken hebt, tover het dan om in een perfect kersthoekje met een feestelijk krijtbord, miniknuffeldieren en een paar ingelijste kerstcitaten. Dit is een geweldige ruimte voor een familiebijeenkomst, dus wees niet bang om over de top te gaan met kerstkeukendecor. Een meer ingetogen stijl kan net zo elegant en uitnodigend zijn. Vergeet niet om wat seizoensgebonden eten en drinken mee te nemen!