Kersthulp voor gezinnen in nood

kersthulp

Kerstmis is voor veel mensen een bijzondere tijd van het jaar, maar het kan ook stressvol zijn voor gezinnen. Het verstrekken van geschenken, amusement en maaltijden aan familie en vrienden kan duur zijn. Gelukkig zijn er veel non-profitorganisaties die hulp bieden aan mensen in nood tijdens de vakantie. De Spokesman-Review heeft een lijst samengesteld met lokale programma’s die voedsel, speelgoed en andere artikelen kunnen verstrekken aan behoeftige gezinnen.

Vrijwel elke stad heeft verschillende organisaties die vakantiehulp bieden. U kunt programma’s vinden via het Leger des Heils, katholieke liefdadigheidsinstellingen, Goodwill Industries, kerken en maatschappelijke organisaties. De meeste van deze programma’s worden georganiseerd voor kinderen, eenoudergezinnen en gezinnen met een laag inkomen. Gezinnen die hulp nodig hebben, kunnen deze programma’s aanvragen door hun foto en een identiteitsbewijs in te dienen.

Het Leger des Heils biedt al sinds 1884 vakantiehulp in New York en het programma heeft tot doel de vakantie betaalbaarder te maken voor gezinnen die het moeilijk hebben. Gezinnen die worden doorverwezen door een gemeenschapsbureau kunnen speelgoed, cadeaus en een compleet diner voor hun huishouden ontvangen. Daarnaast biedt de organisatie andere diensten, zoals het helpen van mensen met het betalen van hun energierekening en het verstrekken van boodschappen aan mensen in nood.

Een ander vakantiehulpprogramma is Operation Christmas Child, een project van Samaritan’s Purse. De organisatie verzamelt schoenendozen gevuld met praktische cadeaus en stuurt ze naar kinderen over de hele wereld die ze nodig hebben. Het is een geweldige manier om vreugde en liefde te verspreiden tijdens de kerstperiode, vooral aan degenen die anders misschien geen cadeaus zouden krijgen.

Ga voor meer informatie over deze vakantiehulpprogramma’s naar de website van uw lokale Leger des Heils of bel de United Way voor verwijzingen. U kunt ook een lijst met bronnen in uw regio vinden op de websites Toys for Tots en Catholic Charities. Deze programma’s zijn meestal druk, dus het is belangrijk om vroeg te beginnen met zoeken.

De feestdagen kunnen een uitdagende tijd zijn voor mensen met een handicap of mensen met een laag inkomen. Maar dat mag hen er niet van weerhouden een fijne kerst te hebben. Non-profitorganisaties en overheidsinstanties werken er hard aan om ervoor te zorgen dat mensen in nood een heerlijke vakantie kunnen hebben zonder zich zorgen te hoeven maken over geld.

Veel gezinnen hebben dit jaar kersthulp nodig. Het is een erg drukke tijd van het jaar en veel mensen hebben niet genoeg geld om cadeaus voor hun kinderen te kopen. Sommigen hebben financiële hulp nodig om de rekeningen te betalen, anderen hebben voedsel nodig en weer anderen hebben kerstspeelgoed nodig. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die hen deze vakantie kunnen helpen. Enkele van deze organisaties zijn Cars4Christmas, dat auto’s weggeeft aan arme mensen en gezinnen die de feestdagen nodig hebben. Ze organiseren fondsenwervende evenementen en accepteren donaties om de weggeefacties te financieren. Ze werken ook samen met lokale organisaties om de auto’s te krijgen. Bezoek hun website voor meer informatie over Cars4Christmas. De organisatie accepteert nu aanvragen. Om te solliciteren, vult u het formulier op hun website in. De deadline voor aanmelding is 25 november. Vervolgens selecteren ze de ontvangers.