Hoe stoel hydraulisch werkt

hoe hydraulische stoel werkt

Stoelhydrauliek is een populaire manier om de hoogte van een bureaustoel aan te passen. Het is een geweldige manier om uw houding te verbeteren en comfort op kantoor te garanderen.

De hydraulische stoel werkt door te vertrouwen op perslucht om de zitting van de stoel omhoog te brengen. U activeert de hendel en gebruikt uw gewicht om de stoel naar beneden te duwen terwijl u de cilinder inschakelt. De cilinder zet uit en de zuiger beweegt uit de luchtkamer, waardoor u de stoel kunt optillen.

In de meeste gevallen kunt u uw oude cilinder zonder al te veel moeite vervangen door een nieuwe. Er zijn echter enkele problemen waar u zich bewust van moet zijn.

Eerst moet u de maat van de cilinder controleren en ervoor zorgen dat deze een standaarddiameter heeft. De meeste cilinders hebben een diameter van vijf centimeter en dit is de maat waarnaar u op zoek moet zijn.

Als uw cilinder niet de standaarddiameter heeft, moet u een vervangingsset kopen en deze weer in elkaar zetten. Om dit te doen, moet u de stoelbasis en de zuigerkop verwijderen.

De zuigerkop is meestal met een kleine borgklem aan de onderkant van de cilinder bevestigd. Het is het gemakkelijkst om het los te maken met een rubberen hamer, maar je kunt ook wat WD 40 gebruiken.

Mogelijk moet u met een rubberen hamer rond de rand van de bovenkant van de zuigerkop tikken om deze los te maken. Vervolgens moet u de zuigerkop verwijderen en vervangen door een nieuwe.

Een ander probleem is dat uw cilinder kan gaan lekken of verslijten, waardoor uw stoel kan zinken. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, maar de belangrijkste boosdoener is meestal een defecte afdichting in de cilinder zelf.

Uw cilinder kan ook geoxideerd raken door te veel blootstelling aan zuurstof of andere luchtverontreinigingen, waardoor de zuiger niet goed kan werken. Dit kan tot verschillende problemen leiden, waaronder het niet in staat zijn om de stoel omhoog of omlaag te brengen zoals zou moeten.

Een defecte cilinder kan er ook voor zorgen dat uw stoel lekt of verslijt, wat tot verschillende problemen kan leiden, maar de belangrijkste boosdoener is meestal een defect in de afdichting in de cilinder zelf. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen door een vervangingsset te kopen en deze weer in elkaar te zetten.

U kunt ook proberen de cilinder te vervangen door een onsamendrukbare vloeistof, zoals olie. Dit is effectiever dan lucht, die de binnenkant van de cilinder kan aantasten.

De onsamendrukbare olie kan worden gebruikt om de zuiger op en neer te laten bewegen, zodat u de hoogte van uw stoel kunt veranderen. Het kan ook worden gebruikt om de zuiger in de luchtkamer te houden.

Een defecte cilinder kan er ook voor zorgen dat uw bureaustoel lekt of verslijt, wat verschillende problemen kan veroorzaken, maar het belangrijkste probleem is meestal een defecte afdichting in de cyclus zelf. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen door een vervangingsset te kopen en de fiets weer in elkaar te zetten.