Festivalbrood komt eraan op 22 + 23 april 2023 in Asheville, North Carolina

festival bread

Festivalbrood is een lichtzoet, gefrituurd deeg gemaakt met bloem, maïsmeel, suiker, bakpoeder, vanille-extract en melk. Het is gemakkelijk te maken en past goed bij een verscheidenheid aan Jamaicaanse gerechten zoals rasta pasta, gemarineerde kip, geitencurry of ackee en gezouten vis.

Het 16e jaarlijkse Asheville Bread Festival komt eraan op 22 + 23 april 2023. Dit evenement brengt ambachtelijke bakkers en molenaars uit de hele regio samen om hun creaties te presenteren en praktische workshops en lezingen te geven over alles wat met brood te maken heeft. Het is ook een kans om andere bakliefhebbers te ontmoeten en ideeën over techniek en trends uit te wisselen.

Het festival wordt gehouden in een enorm canvas paviljoen dat is uitgerust met meerdere ovens en gevuld is met de geur van versgebakken brood. Het is een soort boulangerie, waar bezoekers monsters van lokaal en regionaal brood kunnen proeven, producten kunnen kopen om mee naar huis te nemen en de bakkers aan het werk kunnen zien.

Naast het ambachtelijke brood en gebak, biedt het festival eten van andere leveranciers, waaronder koffiebranders, kaasmakers, wijnmakerijen en andere producenten van alcoholische dranken. Het bevat ook een tentoonstelling van historisch broodgerei en -gerei van over de hele wereld. Het festival werd opgericht in 1996 en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste broodfestivals van het land.

Challah is een traditioneel Joods festivalbrood dat op de sabbat en op verschillende andere religieuze feestdagen wordt geserveerd. Het is gemaakt van een gistdeeg van witte bloem dat is verrijkt met eieren en boter. Het deeg wordt vervolgens gevlochten en bedekt met maanzaad, wat het zijn kenmerkende uiterlijk geeft. Het wordt ook traditioneel gevormd in een ronde of broodvorm.

Kulich is een Russisch brood dat typisch wordt gegeten tijdens Pasen. Het is een wit brood dat op smaak is gebracht met ei, boter, melk, kardemom en vanille-extract. Het is ook gegarneerd met verschillende gekonfijte vruchten en noten, zoals gedroogde abrikozen, rozijnen of gekonfijte citroenschil. Het brood wordt na het bakken vaak geglazuurd en gegarneerd met gekonfijte noten.

Om Jamaicaans festivalbrood te maken, meng je eerst de droge ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer tot er een deeg ontstaat. Voeg de vanille toe en laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Verdeel het deeg tot slot in ongeveer 6 stukken en rol ze zonder te veel te hanteren in een sigaarachtige vorm. Verhit olie in een pan met dikke bodem of koekenpan tot 350°F en bak het festivalbrood goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op. Het recept kan naar smaak worden aangepast, dus experimenteer gerust met verschillende smaken en ingrediënten. Het is een geweldige aanvulling op elke maaltijd! The Skillet is een wekelijkse nieuwsbrief over eten en drinken van Asheville Magazine. U kunt zich hier aanmelden. Wij respecteren uw privacy en zullen uw e-mailadres niet verkopen. U kunt zich op elk moment afmelden. Raadpleeg onze Servicevoorwaarden voor meer informatie over onze privacypraktijken en hoe we uw gegevens gebruiken.