Eenvoudige ukulele-liedjes om te leren – Chandelier Ukulele-akkoorden

De ukelele is een zeer toegankelijk instrument, met een warme toon die hem ideaal maakt voor het spelen van deuntjes van alle genres. Het is gemakkelijk te leren en er zijn talloze liedjes om uit te kiezen!

Als je op zoek bent naar een eenvoudig ukulele-nummer om te leren, hoef je niet verder te zoeken dan de klassieke Chandelier. Deze hit van haar album uit 2014, geschreven door Sia en Jesse Shatkin, is een goede keuze om mee te beginnen.

Hoe het te spelen

Als je een nieuw nummer leert spelen, kun je de dingen het beste stap voor stap doen. Begin met het couplet en het pre-refrein en ga verder met het refrein als je ze eenmaal onder de knie hebt. Als je eenmaal vertrouwd bent met het tokkelpatroon voor elk onderdeel, is het tijd om een geaccentueerde tokkel toe te voegen op de derde tel van elke sectie.

Dit zal je helpen om op het ritme te blijven en zelfverzekerder te klinken met je tokkelen. Het is ook een goed idee om verschillende tokkelpatronen uit te proberen om te zien welke je voorkeur heeft.

Hoe het af te stemmen

Je hebt een tuner nodig om je ukelele te stemmen. Het kan in de kop worden ingebouwd, of u kunt een tuner gebruiken die aan de hals wordt bevestigd. Hoe dan ook, het is een geweldige investering die u in de loop der jaren veel geld zal besparen.

Houd je ukelele in je handen in de juiste positie zodat je de snaren kunt zien. De snaar die het dichtst bij de top zit, wordt snaar 4 genoemd. Deze snaar is gestemd op G.

De volgende snaar naar beneden staat bekend als de C-snaar. Deze is ook gestemd op C. De tweede snaar beneden wordt de E-snaar genoemd.

Zorg er bij het stemmen van je ukelele voor dat u deze in de juiste positie houdt, zodat u de snaren kunt zien. Dit zal je helpen om te weten welke snaar je speelt en het stelt je in staat om je stemming vaker te controleren!

Chandelier Ukelele-akkoorden

Dit nummer gebruikt vier akkoorden. Je moet weten hoe je de Am-, F-, G- en Em-akkoorden moet spelen om dit nummer te kunnen spelen. Om een Am-akkoord te spelen, plaats je je wijsvinger op de tweede fret van de vierde snaar, je middelvinger op de derde fret van de eerste snaar en je ringvinger op de vierde fret van de tweede snaar.

Om het F-akkoord te spelen, moet je je wijsvinger op de derde fret van de vierde snaar plaatsen, je middelvinger op de tweede fret van de eerste snaar en je ringvinger op de derde fret van de vierde snaar.

Onthoud bij het leren spelen van een nieuw nummer dat elk nieuw tokkelpatroon gemakkelijker zal zijn dan de vorige. Blijf ze allemaal oefenen, en binnenkort kun je zonder pauze van het ene tokkelpatroon naar het andere overschakelen!

Ritmetracks

Als je je spel met een metronoom wilt oefenen, is dit een geweldig nummer om te doen. Het is een gemakkelijk te volgen nummer met een couplet, refrein en bridge.

Je kunt ook een gratis ukulele-akkoordenschema downloaden om je te helpen de voortgang van het nummer te leren en je ritme stabiel te houden terwijl je meezingt. Je kunt zelfs een site als Ultimate Guitar gebruiken om te leren waar elk akkoord verandert ten opzichte van de songtekst van het nummer.