Verschillende stijlen van huizen

stijl van huizen

De stijl van uw huis wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder uw levensstijl en locatie. Het is ook belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Moderne woningen maken gebruik van innovatieve ontwerptechnieken en energiezuinig bouwen. Ze hebben platte daken, een mix van natuurlijke en door de mens gemaakte materialen en strakke lijnen die een eigentijdse uitstraling creëren.

In de jaren vijftig werd moderne architectuur uit het midden van de eeuw een populaire stijl onder Amerikanen. Het combineert natuurlijke en door de mens gemaakte materialen, waaronder houten gevelbeplating, betonnen werkbladen en glazen ramen.

Deze stijlen worden vaak modern of postmodern genoemd en zijn een geweldige optie voor mensen die van strakke, rechte lijnen en open plattegronden houden. Dit tijdperk is ook een goede keuze voor diegenen die willen profiteren van natuurlijk zonlicht en uitzicht.

Huizen in prairiestijl zijn een stijl die is geïnspireerd door de natuur en voor het eerst is ontworpen door een innovatieve architect uit de eeuwwisseling, Frank Lloyd Wright. Ze zijn meestal een eengezinswoning met twee verdiepingen, een brede entree en eenvoudige ontwerpelementen.

Deze huizen zijn vaak goedkoper dan andere soorten traditionele huizen en kunnen een keuken of wasruimte bevatten die de voor- en achterkant van het huis scheidt. Ze hebben ook een open plattegrond die ideaal is voor familiebijeenkomsten en feesten.

Victorianen zijn twee tot drie verdiepingen en hebben ingewikkeld freeswerk, torens, torentjes en dakkapellen. Ze zijn meestal gebouwd met baksteen of dakspanen aan de oostkust, maar in sommige delen van het land kun je houten Victorianen vinden.

Cape Cods werden voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten aan het einde van de 17e eeuw en zijn te vinden in gemeenschappen in New England. Ze zijn symmetrisch met een centrale schoorsteen, een steil dak om sneeuw buiten het huis te houden en een verscheidenheid aan functies zoals dakkapellen, een veranda en hardhouten vloeren.

Huizen in ambachtelijke stijl zijn kleine en middelgrote huizen die zich richten op het uitlichten van het werk van hun maker. Ze zijn een goede keuze voor mensen die rustieke ontwerpen waarderen en comfortabel in kleinere ruimtes willen wonen.

Ze hebben meestal lage daken, grote ramen en open plattegronden. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende klimaten en zijn een uitstekende optie voor mensen die van entertainment houden.

Ranchwoningen zijn oorspronkelijk ontworpen als betaalbare woningen voor jonge gezinnen. Ze zijn nu populair bij oudere volwassenen die er de voorkeur aan geven ouder te worden.

Huizen in koloniale stijl zijn een mix van stijlen uit het verleden van de Verenigde Staten. Ze variëren van Brits en Georgisch koloniaal tot Spaans koloniaal.

Je vindt deze stijl in de meeste regio’s, maar het komt vooral veel voor aan de oostkust en in delen van Florida. Deze woningen zijn symmetrisch en hebben een brede entree met een gecentreerde schoorsteen.

Ze kunnen een veranda hebben en een gebogen of achthoekige plattegrond, en ze kunnen zijn gebouwd met baksteen, adobe of stucwerk.

Deze woningen hebben een brede voordeur onder een portiek, een laag zadeldak en meerdere kamers aan weerszijden van de centrale hal.

Deze huizen waren ooit erg populair in het zuiden, maar ze zijn nu overal in het land te vinden. Ze hebben een symmetrisch ontwerp en hebben een voordeur onder een portiek, een laag of zadeldak en meerdere kamers aan weerszijden van een centrale hal.