Kerst esthetiek

kerst-esthetiek

Bij kerstesthetiek draait alles om het creëren van een gezellig, warm gevoel in uw huis tijdens de winter. Er zijn veel verschillende manieren om deze look te bereiken. Of je nu een beetje extra sprankeling aan je boom wilt toevoegen of het hele huis feestelijk wilt decoreren, er zijn een paar basisprincipes die je zullen helpen de look te bereiken die je zoekt.

De traditionele kerstesthetiek richt zich op de kleuren rood en groen. Het benadrukt ook klassieke, feestelijke accenten. Dit zijn de kleuren die vaak worden aangetroffen in stockfoto’s, mode en in andere media met een vakantiethema. Je kunt deze look creëren door een krans aan je deur toe te voegen of door een schaal met kerstsnoep neer te zetten. Als je van een meer verfijnde, moderne look houdt, overweeg dan zwart en goud.

Een van de beste manieren om in de stemming te komen voor de feestdagen is door naar kerstliederen te luisteren. Nummers als ‘Away in a Manger’, ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ en ‘It’s the Most Wonderful Time of the Year’ zijn geweldig om je in de stemming te brengen om het seizoen te vieren.

Als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische aanpak, wil je misschien je huis inrichten met alleen neutrale kleuren. Een minimaal kleurenschema kan crème, bruin of wit zijn. Sommige van deze kleurenparen komen ook veel voor in de Red & Witte esthetiek.

Een andere populaire kerstesthetiek is pastel. Dit is een vrouwelijke en grillige manier om de vakantie te vieren. Probeer voor een minder harde esthetiek een sneeuwvlokontwerp of een besneeuwd winterwonderland. Hoewel deze decoraties ironisch kunnen zijn, kunnen ze je huis ook gezellig maken.

Een andere moderne kijk op de kerstesthetiek is de rustieke boerderijstijl. Deze look maakt gebruik van klassieke meubels en armaturen met een vleugje rustiek. Veel van deze items zijn gemakkelijk te vinden en eenvoudig in elkaar te zetten. In deze look kun je natuurlijke materialen zoals takken, dennenappels en eucalyptus gebruiken om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Je kunt ook je eigen ornamenten maken om je huis een feestelijk tintje te geven. Maak een eenvoudige groenblijvende krans of gebruik restjes stof en gedroogde bloemen om een prachtig middelpunt te creëren. Ornamenten kunnen worden gekocht op lokale ambachtelijke beurzen of kerstmarkten.

Metallics kunnen uw vakantiedecor direct een sprankelend gevoel geven. Probeer gouden of zilveren accenten om je huis nog vakantie-achtiger te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt om retro starburst-ontwerpen na te bootsen.

Als je een meer eclectisch huis hebt, kun je een vleugje Scandinavische vrolijkheid toevoegen met sheeksins en flikkerende kaarsen. Je kunt je bestaande interieur zelfs opvrolijken met kerstmatten, die een rendier of een kerstboom kunnen bevatten.

Wat uw esthetiek ook is, u kunt er zeker van zijn dat u tijdens de kerstperiode wordt omringd door warmte en vrolijkheid. Met alle ideeën die je hier hebt gezien, zul je zeker iets vinden dat je leuk vindt. Vergeet niet om een thema te kiezen dat bij je huis past.