Hoe u uw keukenkast organiseert

Als de spil van het huis, is je keukenkast een plek om alle nietjes op te slaan die je nodig hebt om een snelle maaltijd of snack klaar te maken. Of je nu een grote of kleine voorraadkast hebt, er zijn oneindig veel manieren om je ruimte te organiseren en functioneler en efficiënter te maken. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

Houd vergelijkbare items bij elkaar om de tijd te verkorten die nodig is om te vinden wat u zoekt. Als u bijvoorbeeld al uw meel en andere droge goederen in bijpassende jerrycans bewaart, kunt u gemakkelijk zien wanneer u bijna op bent of meer aan uw verzameling moet toevoegen. Bovendien helpt het hebben van uniforme vaten de hele voorraadkast er een beetje beter uit te laten zien.

Installeer een ophangbord in je voorraadkast om haken op te hangen voor schorten, ovenwanten en andere keukenbenodigdheden, zodat je ze naar behoefte kunt pakken zonder door een stapel open dozen te hoeven snuffelen. Een ander goed idee is om een vrijstaande opbergoplossing te maken, zoals een Lazy Susan of een rolwagentje, zodat je gemakkelijk bij veelgebruikte keukenartikelen kunt, zoals blikjes soep of kruiden.

Organiseer uw voorraadkasten met een verscheidenheid aan bakken en manden om items op type te groeperen, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn tijdens het koken. Investeer in duidelijke zodat je kunt zien wat je hebt en wat je nodig hebt. U kunt ook kiezen voor platte containers die kunnen worden gestapeld om de ruimte in de voorraadkast te maximaliseren. Kies vervolgens een kleurenschema voor je opbergbakken om een consistente uitstraling te creëren in de hele voorraadkast.

Als je voorraadkast diep is, overweeg dan om stootborden of luie susans toe te voegen om je ruimte te maximaliseren. Dit helpt ook voorkomen dat gestapelde items omvallen. En overweeg om een verstelbare plank te plaatsen om het gemakkelijker te maken om hoge ingeblikte items te bereiken.

Pantry-deuren zijn een goede plek om je boodschappenlijstjes, belangrijke herinneringen en lieve briefjes aan het gezin te krabbelen. Verf je voorraadkastdeur met krijtbordcontactpapier of krijtbordverf voor een leuke en handige upgrade. U kunt zelfs een magneetstrip gebruiken om boodschappenlijstjes en notities van uw kinderen bij te houden.

Installeer een rekaccessoire, zoals planken van houtnerf of PVC, om uw oppervlakken te beschermen tegen gemorst voedsel en om te voorkomen dat items tussen draadsporten glijden. U kunt ook verdelers kopen voor draadrekken die het gemakkelijker maken om kleinere items te groeperen of veiligheids-S-haken die twee planken aan elkaar bevestigen. Deze eenvoudige toevoegingen zorgen ervoor dat uw voorraadkast er onberispelijk uitziet en nog beter functioneert.