Stijl Citaten

style quotes

Stijlcitaten zijn uitspraken van ontwerpers, modellen en andere mode-iconen die de essentie weergeven van wat het betekent om stijlvol te zijn. Sommige zijn kort en brutaal, andere zijn bedachtzamer en diepgaander, maar ze spreken allemaal over de kracht van mode en de manier waarop mode ons leven kan veranderen. Of je nu op zoek bent naar een snelle modequote om te gebruiken als je Instagram-onderschrift of je wilt inspiratie opdoen bij de mode-iconen die jou inspireren, dit artikel bevat een uitgebreide verzameling van de beste modecitaten en uitspraken van de meest invloedrijke mensen in de branche!

Als je iemand citeert, is het belangrijk om hun naam te noemen, het jaar waarin ze iets hebben gezegd en waar je het hebt gevonden. Dit helpt om krediet te geven waar het verschuldigd is en voorkomt plagiaat. Vermijd ook het gebruik van jargon en technische termen, vooral termen die nadere uitleg of definitie behoeven.

Als je niet zeker weet hoe je een citaat correct moet citeren, kun je dit aan je instructeur vragen of de richtlijnen van je programma raadplegen. Over het algemeen is het beter om bronnen te parafraseren in plaats van ze letterlijk te citeren, omdat je zo het materiaal kunt inpassen in je eigen schrijfstijl en context. Instructeurs, programma’s en redacteuren kunnen echter grenzen stellen aan de hoeveelheid geciteerd materiaal dat u in een paper kunt gebruiken.

De meeste stijlgidsen en online bronnen specificeren dat rechte dubbele aanhalingstekens alleen binnen een zin mogen worden gebruikt om directe spraak te markeren, terwijl gebogen aanhalingstekens zijn gereserveerd voor directe aanhalingstekens in titels of in namen van publicaties. Sommige schrijvers geven echter de voorkeur aan schuine markeringen voor alle doeleinden, en ze worden vaak gebruikt op internetfora zoals Usenet, waar deze stijl van citeren voor het eerst werd gestandaardiseerd. De schuine aanhalingstekens worden soms ook gebruikt in Windows-bestands- en mapnamen, en ze zijn de standaardopmaak voor e-mailclients die automatisch geciteerde tekst uit eerdere berichten bevatten (in platte tekstmodus).

Een recht dubbel aanhalingsteken wordt gebruikt om een regel geciteerde tekst te beginnen en een gebogen aanhalingsteken wordt gebruikt om dezelfde regel geciteerde tekst af te sluiten. In sommige talen, zoals Wit-Russisch en Russisch, staan deze bekend als hoekige aanhalingstekens; in andere talen, zoals Pools en Oekraïens, worden ze zeekoet genoemd.

Karl Lagerfeld is een modeontwerper die al tientallen jaren invloedrijk is in de modewereld. Hij heeft op de eerste rij gezeten tijdens modeweken in Parijs, Milaan en New York en zijn gelijknamige label is gedragen door beroemdheden en royalty’s. Hij is een voorstander van luxe en decadentie, en hij staat bekend om het uitdagen van modenormen met zijn ontwerpen, van schedelprints tot het gebruik van strippers in catwalkshows.

Zijn modecitaten zijn een combinatie van wijsheid, humor en eerlijkheid. Ze kunnen een goede herinnering zijn om altijd trouw te blijven aan je eigen stijl en vertrouwen te hebben in wie je bent. Of je nu je favoriete designerstuk draagt of de hand-me-downs van je oma, onthoud altijd dat wat je zelfverzekerd maakt, belangrijk is. Met een citaat van Karl Lagerfeld kun je niet fout gaan!