7 tips om kamerupgrades te krijgen

Of u nu op zakenreis of op vakantie bent, een upgrade van uw kamer is een geweldige manier om geld te besparen. Deze upgrades kunnen zo eenvoudig zijn als vragen bij het inchecken of zo uitgebreid als het gebruik van een hotelbeloningsprogramma om gratis upgrades te ontvangen voor toekomstige verblijven.

1. Vraag of er een upgrade beschikbaar is

Wanneer hotels druk zijn of veel mensen in de kamers hebben, hebben ze vaak extra kamers die niet in hun schema passen. Afhankelijk van het hotel kunnen ze u misschien uit uw kamer verwisselen voor een andere kamer met meer ruimte of een beter uitzicht.

2. Gebruik de functie voor speciale verzoeken bij het boeken van een kamer

Op veel hotelwebsites kunt u een speciaal verzoek voor uw verblijf indienen, zoals een bepaald kamertype of uitzicht op de oceaan. Dit maakt het voor het receptiepersoneel gemakkelijker om de beschikbaarheid van kamers te controleren en u een upgrade aan te bieden als deze beschikbaar is.

3. Noem een speciale gelegenheid

Als u een verjaardag of jubileum viert, vermeld dit dan bij de reservering bij de receptie. Dit is vooral handig als het hotel speciale voordelen heeft voor deze gelegenheden, zoals bloemen of een gratis cocktail.

4. Kleed je netjes

Kleed u, indien mogelijk, altijd om indruk te maken wanneer u aankomt in het hotel. Zelfs als je in een budgethotel verblijft, zal je door je goed te kleden een grote bijdrage leveren aan het maken van een goede indruk op het personeel en het vergroten van je kansen op een kamerupgrade.

5. Word een trouwe klant

Het ontwikkelen van een relatie met de hotelmanager is een andere tip die u kan helpen een kamerupgrade te krijgen zonder dat u erom hoeft te vragen. Peter Hoagland, een reisadviseur in Warrenton, Virginia, zegt dat hij voor elke reis relaties opbouwt met hotelmanagers om zijn kansen op een upgrade te vergroten.

6. Inchecken in een pas geopend hotel

Het bezoeken van hotels die net beginnen, kan u helpen uw kans op een upgrade te vergroten. Nieuwe hotels hebben meestal meer lege kamers dan oudere hotels die al een tijdje bestaan.

Deze pas geopende hotels proberen vaak buzz op te bouwen en beoordelingen te genereren. Als u een trouwe klant bent, zijn ze misschien eerder bereid om u een upgrade te geven, omdat dit hun beoordelingen zal verhogen en meer aandacht van potentiële gasten zal trekken.

7. Doe mee aan het loyaliteitsprogramma van een hotel

Als u een fervent reiziger bent en regelmatig een bepaalde locatie bezoekt, is het belangrijk om de hotels te bekijken die zijn aangesloten bij de creditcard die u gebruikt. Deze kaarten bieden vaak voordelen zoals gratis kamerupgrades en andere voordelen.

8. Zoek naar aanbiedingen op boekingssites

Online kamers met korting of gratis kamers kopen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen bij het plannen van uw vakantie. Dit kan vooral handig zijn als u op het laatste moment een vakantie plant en niet veel geld te besteden heeft aan uw hotelverblijf.

9. Probeer uw kamer op een goedkoper tijdstip te boeken

Als u geld wilt besparen, overweeg dan om uw hotel in het weekend te boeken in plaats van doordeweeks. Dit kan u helpen de problemen te vermijden die gepaard gaan met het boeken van vakanties of piektijden, wat kan leiden tot hogere tarieven voor uw kamer.