Hoe u uw kamersleutel veilig kunt bewaren

kamersleutel

Wanneer gasten in een hotel verblijven, hebben ze vaak een sleutelkaart waarmee ze toegang krijgen tot hun kamer. Deze kaart is een cruciaal onderdeel van de beveiliging van uw hotel en draagt bij aan de gasttevredenheid. Het beschermt ook uw eigendommen tegen diefstal en stelt u in staat om ongewenste gasten buiten te sluiten.

De geschiedenis van de hotelsleutel begint in 1862, toen Yale voor het eerst patent aanvroeg op zijn pencilindercilinderslot. Deze innovatie was een doorbraak, omdat het hotelgasten een groter gevoel van veiligheid gaf en de algehele gastervaring verbeterde.

In de jaren 70 bracht Tor Sornes een revolutie teweeg in de toegangscontrole met de creatie van ’s werelds eerste opneembare keycard-deurslot. Bekend als VingCard, had het 32 gaten die voor elke gast in unieke combinaties konden worden gemanipuleerd. Deze sleutelkaarten kunnen opnieuw worden gecodeerd en elke keer dat een gast van kamer verandert, wordt er een nieuw sleutelsjabloon in het slot gestoken.

Hoewel VingCard een revolutionair idee was, had het wel enkele nadelen. De sleutelkaarten waren duur en lastig te beheren, vooral bij het uitchecken.

Evenzo waren ze moeilijk op te slaan en te vervoeren tot de jaren tachtig, toen magneetstripkaarten beschikbaar kwamen, waardoor de hotelindustrie kon overstappen van ponskaarten naar modernere en gestroomlijnde deursloten.

Tegenwoordig gebruikt de overgrote meerderheid van hotels magneetstrip- of RFID-chipkaarten om hun deursloten te bedienen. Beide typen werken door informatie in de kaart te coderen die alleen kan worden gelezen door een specifieke lezer in de buurt van de deur.

Dit betekent dat de informatie op de hotelsleutelkaart van een gast niet kan worden gekopieerd of gestolen. Als de sleutelkaart van uw gast wordt gestolen, wordt deze geannuleerd samen met hun toegangsrechten tot het hotel en moeten zij hun identiteitsbewijs met foto bij de receptie tonen om een vervangende kaart te krijgen.

Er zijn een aantal manieren waarop u uw hotelsleutelkaart veilig kunt bewaren, maar een van de belangrijkste is om ervoor te zorgen dat deze niet naast andere waardevolle spullen in uw kamer wordt gelegd. Doet u dit toch, dan wordt de magneetstrip gedemagnetiseerd en werkt de kaart niet meer.

Een andere manier om uw hotelsleutelkaart veiliger te maken, is door deze in een envelop te bewaren. Een hotelsleutelkaart is niet ontworpen om te laten vallen of in een zak te stoppen, dus door hem in een envelop te bewaren met uw naam en kamernummer erop, voorkomt u dat u hem kwijtraakt.

Mobiele sleutels veranderen snel het gezicht van gastvrijheid en transformeren de verwachtingen van gasten. Met behulp van Bluetooth- of NFC-technologie kunnen mobiele sleutelapplicaties worden geïntegreerd met het property management systeem (PMS) om de levering van kamersleutels te automatiseren voor een efficiënt en veilig hotel check-in proces dat de gastervaring naar een hoger niveau tilt.

Bovendien zijn mobiele sleutels toegankelijk met toegangscodes, vingerafdrukscanners of gezichtsherkenningstechnologieën die het beveiligingsniveau op het apparaat zelf verhogen. Dit maakt mobiele sleutels uiteindelijk tot de veiligste vorm van toegang tot gastenkamers op de markt.