Een hanglamp kiezen voor de badkamer

hanglamp badkamer

In badkamers zijn hanglampen een unieke manier om lichte gelaagdheid en opvallende designinteresse toe te voegen. Deze lampen werken meestal als de centrale bron voor sfeerverlichting (met toegevoegde schansen of inbouwarmaturen), omlijsten een ijdelheid, verlichten de badkuip en doucheruimte of markeren opslagruimtes. Houd bij het kiezen van de juiste badkamerhangers rekening met de grootte van de kamer, de verlichtingsbehoeften en persoonlijke stijlvoorkeuren.

Hangers voor de badkamer zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en stijlen, van minimalistisch en strak tot sierlijk en dramatisch. Ze kunnen ook worden gemaakt van verschillende materialen, zoals metaal, glas, keramiek en plastic. De belangrijkste overweging is hoe ze in de totale ruimte passen en andere verlichtingsarmaturen aanvullen, evenals decoratieve accenten en kleuren.buahome

Het meest voorkomende type badkamerhanger is de enkele, gecentreerde armatuur die boven een gootsteen of badkuip hangt. Deze stijl werkt het beste wanneer het licht wordt gedimd voor sfeer, maar kan worden opgefleurd voor taakverlichting voor het geval je make-up of andere taken moet doen. Hangers kunnen ook boven een toilet of in een inloopdouche worden gehangen om een vleugje stijl toe te voegen.

Badkamerhangers kunnen zelfs in een rij of cluster worden geplaatst om een hele kamer te verlichten. Zorg er bij het gebruik van deze ontwerptechniek voor dat de lampen geschikt zijn voor natte locaties om elektrische problemen te voorkomen.

Een gecentraliseerde verlichtingsarmatuur werkt ook goed boven de badkamerijdelheid, waar het een uitstekende taakverlichting kan bieden voor de spiegel en ijdelheid. Het is ook mogelijk om een wastafel te omlijsten met hangers aan weerszijden, wat een gevoel van symmetrie en elegantie zal creëren. Hangers werken ook geweldig in de hoek van een kamer om de aandacht te vestigen op een centraal punt of om een gezellig leeshoekje te creëren.

Houd bij het kiezen van de juiste hanglamp voor uw badkamer rekening met de hoogte en hoe deze zal werken met uw bestaande ijdelheid en andere verlichting. Een goede vuistregel is om de hoogte van de hanger op ongeveer 8 cm te houden voor elke 30 cm boven een standaard plafondhoogte, hoewel dit enigszins kan variëren, afhankelijk van de grootte en stijl van uw armatuur.

Hoewel er een paar traditionele badkamerhangers zijn die bij elke stijl passen, is het altijd leuk om met verschillende ideeën te experimenteren. Een rustieke metalen wandkandelaar zou er bijvoorbeeld prachtig uitzien in een badkamer in boerderijstijl, terwijl een trendy gekooid ontwerp een moderne badkamer naar een hoger niveau zou kunnen tillen.

Een ander groot voordeel van hangers voor de badkamer is dat ze je kunnen helpen een vleugje kleur of patroon toe te voegen. Voor een gedurfde look, probeer een hanger met een dramatische vorm, of kies er een in een kleur die past bij de andere armaturen en accessoires in de kamer. U kunt zelfs een subtiele, verfijnde look creëren door een afwerking te kiezen die de warmere metaaltinten weerspiegelt die worden gebruikt in ijzerwaren en andere badkameraccessoires.